Газпром: Продолжуваат испораките на гас преку Украина

70

Руската компанија Газпром денеска соопшти дека ќе продолжи да испорачува гас преку територијата на Украина, со волумен од 109,6 милиони кубни метри.

Според Ројтерс, испораките претходниот ден биле речиси исти и изнесувале 109,5 милиони кубни метри.