Газпром: Зголемување на волуменот на гас за ЕУ ​​преку Украина

60

Руската компанија Газпром објави дека денешните испораки на гас за Европа преку Украина преку кракот на гасоводот Суџа изнесуваат 44,1 милиони кубни метри (mcm).

Тоа е за 0,14 mcm повеќе во однос на 43,96 mcm, кои беа испорачани вчера, објави Газпром, пренесе Ројтерс.

Украина го отфрли барањето снабдувањето со гас да се врши преку другиот голем крак Сохрановка, соопшти Газпром.