Германска економија: Враќање во Русија не е на повидок

41

Многу германски компании нема да го обноват својот бизнис во Русија во догледна иднина, изјави директорот на Комитетот за економијата на Источна Германија, Мајкл Хармс.

„Брзо враќање во Русија не е на повидок“, рече Хармс во изјава за RND.

Тој посочи дека многу компании се повлекле од Русија, некои го намалиле бизнисот, а опцијата за враќање ја задржале отворена.

„Меѓутоа, кога целосно ќе се напушти рускиот пазар, ќе биде тешко да се врати“, предупреди Хармс.

Според него, повлекувањето од Русија е правно сложено и може да трае со месеци, ако не и со години.