Германската економија со скок од 8,5% во третиот квартал

11
Hand holding division symbol

Германскиот бруто домашен производ (БДП) се зголеми за 8,5% во третиот квартал од оваа година, закрепнувајќи од падот што го предизвика пандемијата.

Конечната оценка за економскиот раст во третиот квартал е ревидиран во нагорна линија во однос на претходната проценка, кога беше предвиде растот да биде 8,2%.

Германскиот БДП, како што пренесува Ројтерс, во вториот квартал имаше пад од 9,8%.

Фото: Freepik