Glassnode: Инвеститорите се свртуваат кон поризични алткоини

73

Ко-основачот на водечката компанија за криптовалути Glassnode вели дека крипто-инвеститорите почнуваат да преземаат поголем ризик со префрлање на капиталот во алткоини.

Иан Алман им кажа на своите следбеници на Твитер дека иако Bitcoin го доби најголемиот дел од протокот на капитал минатата недела, некои алткоини исто така привлекоа значително внимание.

„Минатата недела 193 милиони долари отидоа во криптовалути

98 милиони долари приливи на Bitcoin
87 милиони долари прилив на SOL
10 милиони долари прилив на ETH

Инвеститорите се свртуваат кон поризични алткоини. Видeте и самите“.

Се чини дека Алман ја нагласува метриката што го гледа повратот на Bitcoin минус повратот на алткоините. Индикаторот моментално е во нагло опаѓање, што покажува дека алткоините добиваат на популарност.

Во последното издание на Glassnode „Uncharted Bites“, Алман забележува дека институциите сè уште влеваат капитал во BTC и покрај „кревката“ макроекономска позадина.

Bitcoin, од друга страна, забележа значителни институционални текови од Grayscale Bitcoin Trust и Purpose Bitcoin ETF. Последново сигнализира посилна побарувачка за BTC како алтернативна ризична инвестиција“.

Според извршниот директор на Glassnode, институционалната побарувачка на Bitcoin може да го сигнализира почетокот на ротацијата на капиталот во алткоини.

„Гледаме потенцијал за значителни движења на криптовалутите напред, бидејќи нагорниот тренд се прошири и на други средства и настрана Bitcoin“, додава Алман.