„Голдман Сакс“: Во канцелариите ќе работат само вакцинирани луѓе

9

„Голдман Сакс“ ќе бара вакцинација против коронавирус за секој што ќе влезе во нејзините канцеларии во Соединетите држави.

Банката одреди рок до 7 септември, велејќи дека секој што не ја примил вакцината до тогаш, мора да работи од дома. Одлуката важи и за надворешни посетители во неговите канцеларии.

Соопштението, цитирано од „Њујорк тајмс“, дојде еден ден откако Администрацијата за храна и лекови (ФДА) даде целосно одобрување на „Фајзер-БајоНТек“, потег што многу големи корпорации го бараа.

Претседателот Бајден го искористи одобрувањето од ФДА, повикувајќи ги приватните компании да ги заштитат своите работници со вакцинација.

Неколку универзитети, вклучително и државата Охајо, државата Луизијана и Универзитетот во Минесота, исто така, објавија пропишана обврска за вакцинација за студенти, факултети и друг персонал, повикувајќи се на целосно одобрување од ФДА оваа недела на вакцината Фајзер/Бајонтек.