Голем пресврт: Херц продава 20.000 електрични возила

37

Херц ќе продаде 20.000 електрични возила во транзицијата кон автомобили на гас.
Компанијата планира да продаде една третина од својата флота на електрични возила во САД и да реинвестира во автомобили со погон на гас поради слабата побарувачка и високите трошоци за поправка на своите опции на батерии.

Компанијата за изнајмување ги наведува побарувачката на клиентите, трошоците за промена на возниот парк како причини за овој потег.

Херц најави големо купување на возила на Tesla во 2021 година, па затоа неодамнешната одлука е големо изненадување на пазарот