Големиот штрајк на германските железници откажан во последен момент по судската спогодба

20

Планираниот 50-часовен штрајк на германскиот железнички оператор е прекинат откако синдикатите за железници и транспорт се согласија на спогодба во последен момент, објави во саботата Deutsche Bahn.
Договорот беше склучен на судот за труд во Франкфурт, каде што беа во тек преговорите.

Беше планиран 50-часовен прекин на меѓуградскиот сообраќај, како и поголемиот дел од регионалниот и товарниот сообраќај, од недела навечер.

Операторот Дојче Бан сепак ги предупреди патниците за пореметувања во распоредот на возовите.