Google со нов рекорд

16

Прогнозите за раст на приходите од рекламирање ги зголемија акциите на компанијата до историски максимум.
Google ги  импресионираше инвеститорите на Волстрит. Акциите на технолошката компанија достигнаа рекордна вредност од над 749 долари за акција. Како резултат на пазарната капитализација на пребарувачите се зголеми за 30%  до 245 милијарди долари, објави Financial Times.