Градежната оператива со повеќе работа во странство од лани

12

Според податоците на Државниот завод за статистика, во периодот јануари – јуни 2021 година, вкупната вредност на договорените градежни работи во странство изнесува 144 863 илјади денари, што е за 17.6 % помалку во споредба со истиот период од претходната година.

Во наведениот период, градежната оператива од Република Северна Македонија во странство извршила градежни работи во вкупна вредност од 74.588 илјади денари, што е за 52.3 % повеќе во споредба со истиот период од претходната година.

Фото: Freepik