Грција: Почнува да работи онлајн платформа за самотестирање

3

Онлајн платформа за самотестирање на студенти и професори ќе почне да функционира во прва фаза и ќе биде достапна само за средношколци од 16 до 18 години и наставниците.

Според грчките медиуми, од утре платформата ќе биде достапна во сите градови, а од петок на територија на цела земја.

Од денеска во тек е снабдување на аптеките со тестови, чија цел е до петок да обезбеди по 75 тестови за 11.000 аптеки ширум земјата.

Фото: Pixabay