Гувернерката на Банката на Русија: Меѓународните резерви останаа непроменети

40

Девизните резерви на Русија останаа практично непроменети во текот на оваа недела и на 1 јули изнесуваа 586,8 милијарди долари, се наведува во соопштението на Банката на Русија.

На 24 јуни 2022 година тие беа на ниво од 586,1 милијарди долари, се наведува во соопштението, пренесе ТАСС.

Гувернерот на Банката на Русија, Елвира Набиулина, изјави дека девизните резерви на Русија останале практично непроменети оваа недела и изнесуваат 586,8 милијарди долари на 1 јули.