Хакери украле криптовалути во вредност од 615 милиони долари

68

Блокчејн компанијата Ронин соопшти дека хакери извлекле криптовалута во вредност од 615 милиони долари од нејзиниот систем, што веројатно е најголемата кражба од ваков вид во историјата.

На 23 март хакери украле 173.600 етер токени и 25,5 милиони токени САД Коини. Вкупната вредност на овие криптовалути во моментов изнесува 614 милиони долари.
Ронин денеска ја открил кражбата.

„Соработуваме директно со голем број владини агенции за да се осигураме дека криминалците ќе бидат изведени пред лицето на правдата“, велат од компанијата чиј фокус се видео игри.