Хакери украле милијарди долари во криптовалути во 2023 година

13

Хакерите ширум светот украдоа милијарди долари во криптовалути оваа година, но оваа сума е помала од минатата година, според компаниите специјализирани за сајбер безбедност.

Компанијата De.Fi верува дека хакерите присвоиле две милијарди долари во криптовалути во 2023 година, што, според нејзиниот извештај, „ги истакнува постојаните ранливости и предизвици во екосистемот De.Fi“, пренесува порталот Танјуг.

Овој резултат е подобар од 2022 година, годината кога според податоците на компанијата „Чајна аналисис“, хакерите украле рекордни 3,8 милијарди долари криптовалути, објави Танјуг.