Хилтон планира да отвори уште 30 свои хотели во Турција

40

Хилтон планира да го зголеми бројот на своите хотели и персонал во Турција, изјави претседателот на синџирот хотели за Блискиот Исток, Африка и Турција.

„Турција е фантастичен регион за нас и е четврти по големина надвор од САД“, рече Јохем-Јан Слајфер во интервју за Anadolu Agency, истакнувајќи дека Хилтон неодамна го договори својот 100-ти хотел во земјата. Моментално имаат 70 од нив.

Како што расте бројот на хотели, така компанијата ќе мора да го зголемува бројот на своите вработени. Моментално ги има околу 5.000, а прогнозите се дека во следните неколку години ќе вработат уште околу 3.000 работници.

„Како прв меѓународен хотелски бренд во Турција, Хилтон Истанбул Босфор беше отворен пред повеќе од 55 години“, рече Слајфер, додавајќи дека тоа е првото место каде Корад Хилтон го започнал својот бизнис во странство, и затоа ова е многу важен. пазар за нив.