Hublot ќе прифаќа Биткоин и крипто-плаќања

6

Hublot, швајцарскиот производител на луксузни часовници, ја лансира својата нова ограничена серија. Но, уште поважно, може да се купи со помош на криптовалути и Биткоин (БТК) преку платформата за криптовалути BitPay.

Швајцарскиот производител на часовници објави дека ќе бидат продадени само 200 парчиња. Исто така, овие 200 парчиња „Big Bang Unico Grey“ ќе бидат достапни исклучиво на платформата за е-трговија на Hublot – Hublot.com. Да бидеме поконкретни, оваа ограничена серија на часовници ќе биде достапна само на платформата Hublot e-Boutique за САД.

Се проценува дека цената на овој „Big Bang Unico Grey“ ќе биде околу 21.800 долари. БТК моментално се тргува по 21.265 долари. Во овој случај, може да се купи „Big Bang Unico Grey“ на Hublot за малку повеќе од 1 BTC, според моменталната цена на водечката криптовалута.

Hublot секако не е првиот луксузен бренд кој прифаќа плаќања со криптовалути и БТК. Повеќето познати луксузни брендови одамна почнаа да прифаќаат криптовалути, поконкретно БТК. Ова ги вклучува Gucci, Balenciaga, Farfetch и многу други.

Соодветно на тоа, конкурентот на Hublot во истото поле во Швајцарија, Tag Heuer, исто така објави дека ќе започне да прифаќа БТК плаќања на својата онлајн платформа.

Главниот тек за сите такви брендови да прифаќаат плаќања со БТК оди во бројните компании и платформи за крипто и БТК плаќања како што е BitPay. Се чини дека склучуваат договори со такви луксузни брендови, промовирајќи го нивниот платежен систем, како и БТК.