И Бекам влегува во светот на метаверзумот

128

Метаверзум е термин за кој во последно време многу се зборува, а особено ги привлекува богатите и славните.

Потенцијалот на оваа сосема нова реалност, најмногу базирана на продажба на стоки во дигиталниот свет, го препозна и британскиот фудбалер Дејвид Бекам.

Во последниве месеци, големи имиња од светот на модата, брзата храна, финансиите, здравјето, музиката и спортот поднесоа барања за жигови.

Дејвид Бекам минатата недела поднесе три пријави за жигови до Канцеларијата за патенти и трговски марки на САД (USPTO). Адвокатот за трговски марки Мајк Кондудис го сподели поднесокот на Твитер: