И изминатото деноноќие немаше увоз на електрична енергија од странство

18
АД ЕСМ на 11.01.2023 година произведe 19.629 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.
Во Термоелектраните произведени се 16.679 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.950 MWh.
Во изминатото деноноќие АД ЕСМ не набави електрична енергија од странство.