Идниот понеделник ќе биде неработен

4

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на Република Македонија, 11 октомври (недела), Денот на народното востание, е државен празник.

Понеделник, 12 октомври е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Министерството за труд и социјална политика на граѓаните им го честита Денот на народното востание.

Фото: Pixabay