Инвеститорите на Ethereum покажуваат необично однесување, тврди Santiment

16

Компанијата за блокчејн анализи, Santiment неодамна сподели извештај кој го разгледува одреденото однесување меѓу сопствениците на Ethereum.

Студијата следи 4 групи инвеститори според бројот на монети што ги поседуваат. Првата држи од 0,01 до 10 ETH, втората држи од 10 до 100, третата од 100 до 1.000 и последната група држи помеѓу 1.000 и 10.000.

Овие групи почнаа да покажуваат различно однесување на 13 јули, кога беше достигнато последното дно. Извештајот нагласува дека билансот на групата со најголеми средства (1.000 до 10.000 ETH) паѓа, но нагласува дека тоа не укажува на распродажба.

Од друга страна, групата со 10 до 100 Ethereum постепено расте. Групата со најмала сопственост не покажа значителни движења, при што во извештајот се заклучува дека инвеститорите на мало веројатно не се сигурни што да прават.

Имаше распродажба меѓу групата која поседуваше помеѓу 100 и 1.000 ЕТH, при што авторите на извештајот забележаа дека овие инвеститори најверојатно оствариле профит. По овој пад, гледаме проширување и на оваа група.

Она што е интересно, забележува извештајот, е дека сите овие групи ја променија својата динамика на 13 јули, кога беше достигнато последното дно.