Избор за најдобри градби во светот за 2016 година

29

На овогодинешните Светски награди за архитектура, World Architecture Festival Awards 2016, ќе се одбираат најдобрите од вкупно 343 пријавени градби од 58 земји во светот. Фестивалот ќе се одржи од 16 до 18 ноември во Берлин, Германија.

Во продолжение дел од комлетираните градби во разни категории.

Butterfly Pavilion

butterfly_pavilion_-_noor_island_by_3deluxe_transdisciplinary_design

Шарџа, ОАЕ
3deluxe architecture

Waterfront Pavilion

the_waterfront_pavilion_by_francis-jones_morehen_thorp_0

Сиднеј, Австралија
Francis-Jones Morehen Thorp

Office of the Future

office_of_the_future_killa

Дубаи, ОАЕ
Killa Design

Floating

floating_by_klidkris_lin_interior_design

Рижао, Кина
Kris Lin International Design

Fusion

fusion_by_klidkris_lin_interior_design

Ксиамен, Кина
Kris Lin International Design

Traditional Food Exhibition

vietnamese_traditional_food_exhibition_by_mia_design_studio

Ханои, Виетнам
MIA Design Studio

YKK80 Building

ykk80_building_by_nikken_sekkei

Токио, Јапонија
Nikken Sekkei

Airport Pavilion for Hyundi

airport_pavilion_by_spadoni_aa

Сао Паоло, Бразил
Spadoni AA

Port City Talks. Istanbul. Antwerp

Expo Istanbul-Antwerpen

Антверп, Белгија
Tabanlioglu Architects

Inside the CLOUD

inside_the_cloud_by_team_bldg

Шангај, Кина
TEAM_BLDG

Целата листа може да ја погледнете тука.