Изминатото деноноќие АД ЕСМ продаде 330 MWh вишок електрична енергија

30
АД ЕСМ на 12.01.2023 година произведe 19.774 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.
Во Термоелектраните произведени се 16.344 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 3.430 MWh.
Во изминатото деноноќие АД ЕСМ продаде 330 MWh вишок електрична енергија.