Изминатото деноноќие немаше увоз на електрична енергија од странство

26

АД ЕСМ на 03.01.2023 година произведе 18.491 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.

Во Термоелектраните произведени се 10.944 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 7.547 MWh.

Во изминатото деноноќие AД ЕСМ не набави електрична енергија од странство.