Изминатото деноноќие произведени 10.092 MWh електрична енергија

10

АД ЕСМ на 17.11.2022 година произведе 10.092 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 7.692 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.400 MWh.

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 3.110 MWh електрична енергија.