Изминатото деноноќие произведени 10.609 MWh електрична енергија

58
АД ЕСМ на 26.11.2022 година произведе 10.609 MWh електрична енергија.
Во Термоелектраните произведени се 7.864 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.745 MWh.
Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 4.580 MWh електрична енергија.