Изминатото деноноќие произведени 11.475MWh струја, целосно задоволени потребите на домаќинствата и малите потрошувачи

25

АД ЕСМ на 02.11.2022 година произведе 11.475 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 9.013 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.462 MWh.

АД ЕСМ на 02.11.2022 година целосно ги задоволи потребите за струја на домаќинствата и на малите потрошувачи исклучиво од сопствените, домашни капацитети.