Изминатото деноноќие произведени 15.093 MWh електрична енергија

34
АД ЕСМ на 17.12.2022 година произведe 15.093 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.
Во Термоелектраните произведени се 13.272 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 1.821 MWh.
Во изминатото деноноќие преку ЕСМ Продажба набавени се 850 MWh електрична енергија. Тоа е електрична енергија наменета за болници, градинки, училишта, јавни претпријатија, капацитети од прехранбената индустријаи објекти од виталната инфраструктура во државата.