Изминатото деноноќие произведени 6.519 MWh електрична енергија

36
АД ЕСМ на 19.11.2022 година произведе 6.519 MWh електрична енергија.
Во Термоелектраните произведени се 4.280 MWh, а во хидроелелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.239 MWh.
Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 3.160 MWh електрична енергија.