Изминатото деноноќие произведени се 10.408 MWh електрична енергија

31

АД ЕСМ на 10.11.2022 година произведе 10.408 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 7.562 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.846 MWh.

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 2.400 MWh електрична енергија.