Извонредната колекција на автомобили на Ралф Лорен

47

OD-AG544_ralphc_G_20110506020004

Познатиот американски моден креатор и бизнисмен кој тежи милјарди долари поседува една од најимпресивните колекции на автомобили во светот. За нив тој вели дека се уметност во движење, можеш да им се восхитуваш визуелно, но можеш и да ја осетиш моќноста на нивната машина.

1996 McLaren F1

1996-mclaren-f1

1955 Mercedes-Benz 300SL Gull-Wing Coupe

1955-mercedes-benz-300sl-gull-wing-coupe

1964 Ferrari 250 LM

1964-ferrari-250-lm

1960 Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Scaglietti

1960-ferrari-250-gt-swb-berlinetta-scaglietti

1955 Porsche 550 Spyder

1955-porsche-550-spyder

1962 Ferrari 250 GTO

1962-ferrari-250-gto

1958 Ferrari 250 Testa Rossa

1958-ferrari-250-testa-rossa

1954 Ferrari 375 Plus

1954-ferrari-375-plus

1957 Jaguar XKSS

1957-jaguar-xkss

1955 Jaguar XKD

1955-jaguar-xkd

1950 Jaguar XK120 Alloy Roadster

1950-jaguar-xk120-alloy-roadster

1938 Bugatti Type 57SC Atlantic Coupe

1938-bugatti-type-57sc-atlantic-coupe