Јахтата на Абрамович забележана близу Турција

32

Мегајахта поврзана со санкционираниот руски олигарх Роман Абрамович беше видена како плови неколку километри од југозападниот брег на Турција во понеделникот.

Абрамович е меѓу неколкуте руски милијардери кои минатата недела завршија на црната листа на ЕУ, на која веќе има неколку десетици најбогати луѓе во Русија.
ЕУ е во процес на запленување на нивните јахти и други луксузни средства.

Западните влади се обидуваат да го изолираат рускиот претседател Владимир Путин и неговите сојузници поради нападот врз Украина. Абрамович минатата недела слета во Москва со приватен авион од Истанбул. Според податоците на летот, тоа е второ патување во три дена на тој авион поврзан со руски олигарх меѓу најголемиот турски град и руската престолнина.