Каде се движат големите инвеститори по падот на крипто-пазарот?

75

Водечкиот менаџер за дигитални средства CoinShares вели дека институционалните инвеститори ја користат можноста да купуваат по падот на Bitcoin, Ethereum и Solana.

Според компанијата, падот на BTC за 12% во позадина на целокупната корекција на крипто-пазарот не влијае негативно на расположението на инвеститорите.

„Инвестициските производи за дигитални средства објавија вкупен прилив од 154 милиони долари минатата недела, со најновата корекција на цената, при која цената на Bitcoin падна за 12% во текот на неделата, што се чини дека не влијае на позитивното расположение на инвеститорите“.

И покрај падот, CoinShares известува дека BTC само минатата недела добил прилив од повеќе од 100.000.000 долари, што му помогнало да остане најголемата криптовалута во инвестициските производи.

„Bitcoin продолжува да добива најголем дел од приливите, вкупно 114 милиони долари минатата недела“.

Ова и помогна да одржи 67% удел на средства под управување (AuM) во текот на минатиот месец меѓу инвестициските производи.

BTC моментално се тргува по 56,378.46 долари

Извештајот ги разгледува и најдобрите платформи за паметни договори како што се Ethereum, Solana и Cardano (ADA).

„Ethereum забележа приливи во вкупна вредност од 14 милиони долари минатата недела, што е четврта последователна недела на приливи од вкупно 80 милиони долари …

Тековите во глобалните [дигитални] средства сугерираат дека инвеститорите претпочитаат Solana. Како мерка за вкупните приливи во последниот месец, Solana забележа приливи од вкупно 43 милиони американски долари во последниот месец во однос на Cardano за 23 милиони долари.

И покрај неодамнешните огромни текови на Cardano, компанијата за управување со дигитални средства забележува дека ADA запишала милиони одливи минатата недела.

„Некои алткоини забележаа помали одливи за прв пат по многу месеци, како што е Cardano, кој забележа одливи во вкупна вредност од 2,1 милиони долари.

АDА се тргува со 1,77 долари во моментот на пишување.