Каде живеат германски милионери

53

Во Германија има многу милионери, а повеќето од нив живеат само во два града.

Добри 1,5 милиони луѓе во Германија поседуваат над милион евра. Клубот на милионери во оваа земја од година во година се зголемува.

Статистиката открива каде живеат милионерите во Германија.

Германските медиуми неодамна направија листа на градови со најмногу милионери во однос на бројот на жители:

Лајпциг
Во Лајпциг на секои 100.000 жители има 30 милионери.

Дортмунд
Во Дортмунд, 49 од 100.000 жители заработуваат врвни приходи.

Берлин
Главниот град на Германија врие од вили. Сепак, во главниот град на земјата има само 58 милионери на 100.000 жители.

Есен
Во Есен, 67 луѓе на 100.000 жители заработуваат милиони приходи.

Келн
Келн има 97 милионери на 100.000 жители.

Франкфурт
Во Франкфурт на Мајна има 124 милионери кои заработуваат од 100.000 жители.

Хамбург
Хамбург е познат по своите бели раскошни вили. Во овој град има 124 милионери на 100.000 жители.

Штутгарт
Во Штутгарт живеат 135 од оние кои најмногу заработуваат на 100.000 жители.

Минхен
Минхен е германски град со втор најголем приход на милионери. На секои 100.000 жители има 164 луѓе кои заработуваат најмногу.

Дизелдорф
Милионерите со најголеми примања живеат во Дизелдорф. Има 171 лице со најголеми примања на 100.000 жители.

Фото: Pexels