Како да одберете име за вашиот бизнис?

3

Startap alatka na denot #3 TheNameApp (post photo)

Стартап Алатки #3

“Старт-ап алатки” е серија од микро постови создадени со цел да ги запознаеме македонските иноватори и стартапи со корисни алатки кои можат да ги користат при развивање на нивните производи. Оваа иницијатива е на brainster заедницата.

Се прашувате како да создадете име за вашиот старт-ап?

Именувањето на вашиот старт-ап може да биде еден од најтешките предизвици со кој ќе се соочите во раните фази на стартапот. Најпрво треба да создадете име кое е кратко, лесно се запомнува и се разбира е во корелација со производот или услугата што ја нудите. Потоа треба да најдете слободен домејн и профили на социјалните мрежи.

Алатката која може да ви помогне во овој процес е TheNameApp, која освен веб апликација има и IOS апликација и се бесплатни за користење.

Startap alatka na denot #3 TheNameApp 1

Чекори при избор на името на стартапот:

  1. Направете брајнсторминг со вашите партнери и со луѓе кои не се инволвирани во идејата
  2. Направете листа на потенцијални имиња
  3. Проверете дали имате слободен домејн за тие имиња
  4. Направете повторно браинстроминг со вашите партнери за да го изгласате името

Среќно

Brainster заедницата

Ако ви се допадна овој пост, посетете ја серијата на микро постови на овој линк. Ако ја подржувате оваа иницијатива, споделете со вашите пријатели

FB:      https://www.facebook.com/brainster.co

Web:    http://www.brainster.co

e-mail: contact@brainster.co

Тагови: TheNameApp, апликација, именување на вашиот бизнис, стартап алатки