Како да препознаете дека работата од дома не е за вас

56

Една од најважните лекции од пандемијата беше дека работата од дома всушност функционира.

За време на екот на пандемијата, 71% од работната сила во САД работеше од дома бидејќи владата спроведуваше строги правила за социјално дистанцирање – голема промена од поблиску до 6% пред пандемијата, според Истражувачкиот центар Pew.

Денес, бројот на достапни работни места од дома е стабилизиран, но јасно е дека повеќето работници го сакаат овој аранжман. Според истиот напис на Pew, најмалку 65% од работниците сакаат да работат од дома со полно работно време, додека 98% сакаат да го прават тоа барем повремено.

Лесно е да се разбере зошто луѓето сакаат да работат од дома. Наведените придобивки вклучуваат наводна подобра рамнотежа помеѓу работата и животот, зголемена продуктивност и голем плус: помалку часови поминати на исцрпувачки патувања.

Но, што ако не се грижите за овие придобивки или едноставно не ги добивате истите резултати?

Еве четири знаци дека работата од дома можеби не е за вас и зошто тоа е во ред:

Ако се чувствувате осамено

Покрај тоа што не мора да поминувате дополнителни часови патувајќи до работа, една од најзабележливите разлики во работата од дома е недостатокот на физичка интеракција со колегите. За многу луѓе, ова може да биде позитивна работа. Помалата физичка интеракција со соработниците може да значи помалку одвлекување на вниманието, што ви помага да завршите повеќе.

Но, што ако само се чувствувате осамено? На крајот на краиштата, работното место не е само место каде што ја вршите вашата работа; тоа е и социјална средина каде што комуницирате со колегите. Ако сте некој кој се потпира на социјалните интеракции како тимски ручеци, дружења после работа, па дури и неформални разговори покрај дозерот за вода, тогаш работата од дома може да биде лоша работа.

Ако ви недостига овој вид на комуникација и социјални врски, работата од дома може да направи да се чувствувате демотивирано и осамено.

Ако е така, решението може да биде да се вратите во канцеларија или да најдете работа што го дозволува тоа.

Не си толку продуктивен

Можеби работејќи од дома избегнавте одвлекување на вниманието на работа поради разговорите со колегите, но дали сте сигурни дека тие одвлекувања не сте ги замениле со домашни обврски? Иако соработниците може да го одвлекуваат вниманието, од нив се очекува барем да работат за време на нивната смена, што не може да се каже за деца или домашни миленици.

И да се разбереме: не секој има луксуз да има свој работен простор дома, па многумина се принудени да работат од својата спална соба. Иако канцеларијата во кревет може да работи малку, тоа не е идеална ситуација, бидејќи може да ги замагли линиите и да го отежне одржувањето на здрава рамнотежа помеѓу работата и животот.

Без јасно раздвојување, тешко е ментално да се исклучите од режимот на работа, што може да доведе до зголемен стрес и потенцијално исцрпување. Исто така важи и обратното – работата на местата каде што спиете може да го отежне преминот од режим на одмор во режим на работа, поради што може да се чувствувате безволно и да сакате да спиете во текот на денот.

Невозможно е да ја вршите вашата работа од далечина

Иако пандемијата докажа дека работата од дома е одржлив модел, таа исто така покажа дека тоа не е за секого, бидејќи некои работни места и улоги едноставно не можат ефективно да се извршуваат од далечина. На крајот на краиштата, готвачите не можат да готват од дома, работниците во фабриките не можат да управуваат со машините од далечина, а лекарите не можат да вршат операции преку Зум.

Но, дури и во традиционалните канцелариски средини, многумина тврдат дека има многу важна работа што теоретски може да се направи од далечина, но не толку ефикасно. На пример, иако технолошките компании ширум светот им дозволуваат на своите работници да работат од далечина, најголемите компании сè уште бараат од нивните вработени да доаѓаат во канцеларија барем понекогаш.

Кога мерките за заклучување беа олеснети, Мета бараше од своите работници да доаѓаат во канцеларијата најмалку три дена во неделата. Во пораката до вработените, Цукерберг рече дека иако компанијата останува посветена на „дистрибуирана работа“, полесно е да се изгради доверба во живо и тие врски помагаат да се зголеми ефикасноста.

Се обидовте, но сепак сакате да се вратите

Не е лудо, сосема е нормално одеднаш да почувствувате желба да се вратите во канцеларија, дури и ако сте работеле од дома со години и сте уживале во придобивките од тоа. Можеби ви недостигаат повеќе социјални интеракции со колегите, сакате повторно да воспоставите јасни граници помеѓу работата и домашниот живот или едноставно чувствувате дека куќата повеќе не е соодветна како работно место.

Во ред е да сакате да го менувате темпото одвреме-навреме, дури и ако сте создадени за рутина. Тоа е затоа што, и покрај наводните придобивки, оддалечените работни средини не се совршени. Како и во животот, ништо не е целосно правилно или погрешно. Клучот е да најдете добар баланс, па хибридните работни аранжмани може да бидат добро решение за вас.

Ако забележите дека работата од дома повеќе не е за вас, добро е да разговарате за тоа со вашиот менаџер за да видите дали има решение за ситуацијата. Ако веќе размислувате за нови интервјуа за нова улога, погрижете се да го земете ова предвид.

Главната работа е да бидете комуникативни и отворено да кажете што ви треба за да бидете поефикасни во извршувањето на вашата работа. Така, на крајот на краиштата, ги создавате предусловите за успех.