Како изгледаат најпознатите логоа на кинески?

24

Турскиот уметник Мехмет Гозетлик ги преведе познатите западни логоа на кинески. Серијата ја нарече Chinatown и содржи 20 неонски логоа. Во продолжение неколку од нив и видео од процесот на изработка.

Дали препознавате некои од нив?

MasterCard

MasterCard

Starbucks

Starbucks

Shell

Shell

Lego

Lego

Burger King

Burger King

Converse

Converse

Levi’s Jeans

Levi's Jeans

Chiquita Bananas

Chiquita Bananas

NASA

NASA

Lufthansa

Lufthansa

Diet Pepsi

Diet Pepsi

Martini vermouth

Martini vermouth