Како работи директорот наречен „100 милијарди“? – Постојано се усовршува и вработува млади луѓе

65

Името Амин Насер со години се провлекува низ листите на истакнати бизнисмени и директори. Во последните три години привлече посебно внимание за деловните потези за кои аналитичарите тврдат дека во најмала рака се храбри.

Амин Насер е седум години на челната позиција на Сауди Арамко. Тој започна да работи во Арамко пред точно 40 години, по завршувањето на студиите на Универзитетот за нафта и минерали „Кинг Фахд“. Во јуни 2015 година беше назначен за директор на компанијата, а веќе во септември, како што се споменува во арапските медиуми, беше прогласен за доживотен директор.

Профил на директорот на „100 милијарди“

Насер е познат и како директор  „100 милијарди“.

Тој со своето професионално знаење и очигледните менаџерски квалитети ја заслужи врвната позиција на највредната компанија на денешницата. Се покажал како ненадминат во одлучувањето во кризни ситуации, а инаку за него се пишува дека постојано учи.

Покрај основните студии, сите овие години студирал на американските универзитети на различни програми за апсолвенти.

Директорот  „100 милијарди“ е во чекор со времето и пазарот, дури и ако тоа значи дека оди против традициите и културата од кои доаѓа. Пред четири години, една жена (Лин Елсенхас) се приклучи на одборот на директори на компанијата Aramco, во Саудиска Арабија, каде што работи секоја петта жена.

Клучна година во кариерата

Амин Насер сигурно ќе влезе во деловната историја на арапскиот свет. Неговото име се споменува заедно со целиот процес на влегување на Саудиска Арамко на светскиот пазар. Промената од приватна во јавна компанија заврши во 2019 година кога акциите на Арамко беа понудени на јавноста и продадени за рекордни 25 милијарди долари (надминувајќи ја дури и кинеската Алибаба).

Истата година, две фабрики на Арамко беа уништени со воздушни напади. Ова беше критичен момент за компанијата, но и за планетарното производство на сурова нафта. Овој напад го намали производството на саудиска нафта за 5,6 милиони барели дневно, што беше околу 5% од вкупната понуда во светот. Овој „удар“ запре половина од производството на нафта и бараше брзи и ефикасни одлуки од администрацијата. На чело со Насер, ниту еден брод, ниту една испорака не беше откажана. „Ќе излеземе од ова посилни од кога било“, им рече Насер, нивниот надзорник, на вработените неколку дена по нападот. Тој го исполни своето ветување.

Директор на дело

Иако Арамко е крвотокот на Саудиска Арабија и секој вработен е суперѕвезда, нивниот начин на живот и заработка не се ни блиску до раскошот на вработените во конкурентските компании. Според информациите на Business Standard од 2018 година, највисокото раководство и членовите на одборот (вкупно 17 од нив) поделиле околу 30 милиони долари како компензација и бенефиции. На крајот, тоа е само една петтина од она што го добија директорите на Exxon Mobil или Chevron Corp. во истата година.

Насер често се споменува кога се зборува за вработување на младите. Неговата цел е во следните неколку години повеќе од половина од вработените во компанијата да бидат помлади од 30 години. Насер инсистира на мислењето на младите и на нивното образование. Не е лесно да се дојде до талент“, изјави Насер за Moneyinc.com, потврдувајќи дека најважно е вработените да напредуваат преку образование и обука. Со експерти за човечки ресурси, тој неуморно бара нови, млади лидери.

Овој месец, Aramco најави купување на нафтената единица на Valvoline за 2,6 милијарди долари.

Годинава вкупниот приход на компанијата Сауди Арамко е околу 360 милијарди долари. Во своето 90-годишно постоење, Aramco сега е предводен од тим од извонредни експерти, исклучителни менаџери кои следат политика на скромност, но и цврста амбиција и упорност, пишува Бонитет.