Како размислува богат, а како просечен човек

1556

Сигурно е дека начинот на размислување на богат човек е различен од оној што не е. Ако е потребна само стратегија за создавање богатство, тогаш зошто не се сите богати? Сепак, постои вистина во фактот дека можете да го привлечете она што го сакате со своите мисли. Важно е да мислите на вистински начин.  Сè е во вашата глава.

Наполеон Хил напишал за ова во својата најдобра книга Think and Grow Rich уште во 1937 година. Во својата истражувачка работа, тој студирал повеќе од 500 милионери.

Вака размислуваат богатите, а истото важи и денес:

• Богатите луѓе веруваат дека сиромаштијата е корен на сето зло, … Додека просечната личност смета дека парите се корен на сето зло.

• Богатите луѓе мислат дека себичноста е доблест, … Додека просечната личност смета дека себичноста е негативност.

• Богатите луѓе сонуваат за иднината,… Додека просечните луѓе копнеат по старите добри денови.

• Богатите луѓе ја следат нивната страст,… Додека просечните луѓе работат работи што не ги сакаат

• Богатите луѓе се подготвени за предизвик,… Додека просечните луѓе имаат мали очекувања, тие никогаш нема да бидат разочарани.

• Богатите луѓе користат пари на други луѓе,… Додека просечните луѓе веруваат дека се потребни пари за да заработат пари.

• Богатите луѓе знаат дека пазарот е воден од емоции и алчност,… Додека просечните луѓе веруваат дека сè е во логика и стратегија.

• Богатите ги учат своите деца како да се збогатат,… Додека просечните луѓе ги учат своите деца како да преживеат.

Фото: Freepik