Kазни до 30.000 евра за угостителските објекти во кои ќе бидат затекнати невакцинирани гости

95

Од понеделник (16 август) гостите во угостителските објекти ќе мора да го покажат сертификатот за вакцинација за да можат да седнат на кафе или ручек.

Од 2.500 до 30.000 евра ќе се движат казните за угостителските објекти во кои ќе бидат затекнати невакцинирани гости, велат од Државниот пазарен инспекторат.

На 16 август стапуваат на сила новите мерки, според кои на невакцинираните граѓани ќе им биде ограничена слободата на движење со што надлежните очекуваат да се застане на патот на ширењето на коронавирусот.