Кинески TCL развива паметен телефон што може да се носи како часовник

25

Фото: Facebook

Кинеската компанија TCL, позната по BlackBerry и Alcatel, развива најмалку пет вида на флексибилни екрани, два за таблети, два за паметни телефони и еден за паметен телефон што може да се носи како паметен часовник, пишува Cnet.

Првите четири видови на екрани се преклопуваат на вообичаен начин, но она што е поразлично е телефонот што може да се носи на рака.

Оваа технологија, TCL планира да ја претстави за една година, а истата може да ја примени и на други уреди, како што се паметни телевизори.