KLM е… авиокомпанија!

3

klm

Холандската авиокомпанија KLM ја ангажираше агенцијата Mustache да направи кампања во која, едноставно, ќе потенцира дека KLM е авиокомпанија. Агенцијата се одлучила на ваков пристап поради истражување кое покажало дека повеќето Американци не знаат што е KLM, најчесто ги асоцира на радио станица или бренд млеко.

Главниот лик во видеото е актерот Кен Марино.