Кои eвропски земји се најотворени за хибридна или работа од далечина

27

Холандија е земја на ЕУ со најголем удел на работници кои работат на далечина, според новото истражување.

Пандемијата Ковид-19 доведе до радикална промена на бројот на луѓе кои работат од далечина, со заклучувања и ограничувања што ги принудија компаниите да усвојат флексибилни работни политики.

Remote, глобална компанија за решенија за човечки ресурси, сега го мапираше зголемувањето на далечинската работа низ Европската унија од почетокот на пандемијата во 2020 година до крајот на 2022 година.

Истражувањето покажа дека во просек низ ЕУ, минатата година 30 отсто од работниците редовно работеле од дома (или целосно далечински или во хибриден модел).

Користејќи ги податоците од Eurostat и Statista, Remote откри дека 65 отсто од работоспособното население во Холандија во 2022 година барем делумно работело на далечина.

На второ место е Луксембург со 54,4 отсто, а на трето Шведска со 51,8 отсто.

Еве ги првите 10 земји со најголем удел на  работници кои работат од далечина во ЕУ:

Користените податоци беа собрани во август 2022 година. Remote, исто така, даде предвидувања за уделот на работниците од далечина за првите пет земји на ЕУ за 2023 година.

Компанијата предвидува дека речиси 10 проценти повеќе работници ќе работат на далечина оваа година во Холандија – со што вкупниот број ќе достигне 73,5 проценти, додека уделот на Луксембург на далечински или хибридни работници ќе се зголеми на 60,6, а на Шведска на 56,4 проценти.

Се предвидува дека Ирска ќе доживее силен раст до 61,6 отсто, исто како и Белгија до 56,1 отсто.

Уделот на работниците од далечина во Холандија е четири пати поголем отколку во Велика Британија или САД, според овие податоци.

Минатото лето, холандскиот парламент го одобри законот со кој работата од дома е законско право, со што Холандија стана една од првите земји што донесе законска флексибилност за далечинско работење.

Според новото законодавство, работодавачите мора да ги разгледаат барањата за работа на далечина и да дадат причина за одбивање.

Извештајот Remote посочува дека Холандија веќе имала релативно голем број работници на далечина пред пандемијата, при што 28 проценти од работниците работеле на далечина, што беше една од највисоките стапки во ЕУ во тоа време.