Фрази што не смеете да ги кажете на интервју за работа

4

intervju

Фото: Pixabay

Покрај биографија исполнета со грешки, најбрз начин да ве елиминираат од изборот за ново работно место е да употребите погрешни фрази за време на интервјуто.

Прочитајте што не треба да кажете на интервју за работа:

Многу сум нервозен/а

Ајде да зборуваме за плата

Моите слабости се што се грижам премногу/работам напорно

Навистина ми е потребна работава

Мојот сегашен шеф/работодавец е ужасен

Дали знаете кога ќе заврши интервјуто?

Поминувам низ тешки времиња

Колку платени слободни денови можам да добијам првата година?

Немам прашања до вас