Кои се најголемите светски инвестициски фондови за недвижнини

56

Недвижностите се сметаат за атрактивна класа на средства за инвеститорите. Тоа е затоа што тие нудат неколку придобивки како што се диверзификација (поради помалата корелација со акциите), месечен приход и заштита од инфлација.

Пазарите на недвижности ширум светот достигнаа статус на балон. За среќа, постојат полесни начини за заработка отколку  купување недвижен имот. Еден од нив е купувањето на акции во инвестициски фонд за недвижности (REIT), тип на компанија која поседува и управува со недвижен имот што генерира приход, а кој најчесто се котира на берзата.

Топ 10 фондови по пазарна капитализација

VisualCapitalis.com/Bankar.me