Кои се најскапите свадби досега направени?

19

Од Индија, Дубаи и Лондон, па се до Калифорнија, младоженците и нивните невести обвиткани во луксузот на нивните свадби. Еве кои се најскапите венчавки досега направени:

Елизабет Тејлор и Лери Фортенски, 3,8 милиони долари

Elizabeth-Taylor-Wedding-8 Elizabeth Taylor's Wedding to Larry Fortensky
6 октомври 1991, (разведени 1996)

Лајза Минели и Дејвид Херст, 4,3 милиони долари

maz66 GESTMINELLIWEDDING 16 март 2002, (разведени 2007)

Челзи Клинтон и Марк Мезвински, 4,8 милиони долари

slide_34087_310646_huge

article-1299334-0AA58D26000005DC-767_634x405 article-1299334-0AA58592000005DC-920_634x360 31 јули 2010

Вејн Руни и Колин Меклоклин, 7,7  милиони долари

colleen-rooney-wedding19

1360747752_570X410

12 јуни 2008

Принцот Вилијам и Кејт Мидлтон, 33 милиони долари

267989-kate-middleton-with-her-man-by-side royal-wedding-william-kate-feat William-And-Kate-Wedding-Photos-9

29 април 2011

Ваниша Митал и Амит Батиа, 58 милиони долари

bp352232_mittal mittal 18 ноември 2006, петдневен настан

Принцот Чарлс и Лејди Дајана, 115 милиони долари

prince_charles_and_lady_diana_spencers_wedding diana-bridesmaids_1764549i

29 јули 1981, (разведени 1996)

Семанто Рој и Чандни Тор / Сушанто Рој и Рича Рој (двојна венчавка), 123 милиони долари

sushanto-richa-seemanto-chandani

fin1-jpg_050135

10 февруари 2004

Шеик Мухамед бин Рашид ал Мактум и Шеика Хинд Бинт Мактум

d2907853ce316bb850221e0def9e-grande

0919PrincessHaya.aurora_standalone.prod_affiliate.79

1979, петдневен празник во Дубаи

Шеикот јавајќи на коњ одел од село во село и им делел храна на селаните, во чест на неговата венчавка.