Кои се петте најскапи производи против стареење на кожата

5

Што содржат во себе и колку чинат најскапите креми и серуми против стареење, во продолжение.

Angle and Weightman (крема), цена 10.000 долари

Angle-and-Weightman-Face-Cream

Клучни состојки: матични клетки

Производителот на ова скапа крема за лице тврди дека за само еден месец се забележува огромна промена на кожата.  

La Prairie (крема), 3.000 долари (за пакување)

la-parierie-cream_6642

Клучни состојки: морски протеини

Високата цена на оваа крема во голема мера се должи на дијамантите со кои е обложено пакувањето. На него има 2.400 рачно наредени Swarovski кристали.

The Essence (серум), 2.350 долари

Most-expensive-cream-The-Essence-skin-serum

Клучни состојки: морски алги

Серумот во себе содржи и рetrolatum (состојка која ја има во Вазелинот), глицерин и листови на еукалиптус.

RéVive Intensité Volumizing Serum, 600 долари (за неколку капки)

255b3c_intensite volumizing serum

Клучни состојки: Epidermal Growth Factor (фактор за обновување на кожата)

Овој интензивен серум навлегува длабоко во кожата со помош на факторот за обновување Keratinocyte, кој помага за подмладување на истата.

La prairie, Platinum-Infused Moisturizer (хидратентен крем), 1.000 долари

987852_fpx

Клучни состојки: платина

Во составот на овој хидратантен крем се наоѓа најскапиот метал на светот – платината, позната по своето дејство да ја ревитализира и подмладува кожата.