Кој алткоин скокна за 80% додека пазарот е во „црвено“?

99

Додека крипто-пазарите претрпуваат значителна корекција, еден алткоин се спротивстави на нагорниот тренд.

Во моментот на пишување, банкарскиот и фокусиран на плаќања алткоин, проектот MinePlex (PLEX) порасна за 18% во последните 24 часа и 130% во последните 30 дена.

MinePlex е мобилна дигитална банка дизајнирана да им даде на потрошувачите можност да користат крипто и фиат за плаќања, банкарство и трансфери.

Неговиот екосистем досега се состои од четири главни компоненти, вклучувајќи го системот за плаќање MinePlex.Money, платформата за развој на бизнисот MinePlex.Payment, онлајн продавницата MinePlex.Marketplace и нејзината нова апликација за дигитално банкарство наречена MinePlex.Finance.

MinePlex.Finance започна минатата недела и според соопштението за печатот е услуга која има за цел да ги поврзе PLEX токените со главните фиат валути.

„MinePlex.Finance е независна од платформата MinePlex, иако бара употреба на токени на проектот PLEX за да се користат. Се нуди како напредно решение што може да се користи како дигитална сметка, апликација за плаќање или мобилен паричник за PLEX токени и [главни фиат фалути]“.

Од лансирањето на новата апликација, PLEX го промени трендот, „скокајќи“ на 1,10 долари во текот на денот.

Тој потоа го достигна нивото од 2,00 долари помалку од шест дена подоцна, а во моментот на пишувањето тој ги задржа најголемиот дел од своите добивки. Моментално се тргува по 1,75 долари.