Кој алткоин значително скокна по лансирањето на NFT платформата на Gamestop?

48

Синџирот GameStop влегува во областа на незаменливите токени (NFT) откако обезбеди две блокчејн партнерства за помалку од два месеци.

Денес, протоколот од втор слој Loopring (LRC) објави дека бета верзијата на новата NFT платформа на GameStop, изградена на нејзиниот блокчејн, е во живо за рани регистрации и депозити, со целосно лансирање во блиска иднина.

Од Loopring во блог пост велат дека високите такси поврзани со NFT биле пречка за влез за многу потенцијални учесници.

„NFT станува главен дел од игрите и претстојниот метаверзум. Сепак, програмерите, гејмерите и потрошувачите продолжуваат да бидат притиснати од овој нов примитив во дигиталната сопственост. Пристапот мора да биде брз, евтин и безбеден за масите“, сметаат оттаму.

Новиот пазар, изграден на Loopring L2, гарантира дека потрошувачите ги добиваат најсилните дигитални права на сопственост, закотвени во безбедна, децентрализирана и веродостојно неутрална средина како што е Ethereum.

Loopring е изграден на Etherium и користи Zero Knowledge Proof (ZK) за да ја обезбеди приватноста на корисниците додека вршат трансакции во јавни блокчејни.

Сопствениците на LRC можат да освојат награди за удели од такси платени од децентрализирани берзи (DEX) изградени со помош на протоколот Loopring.

Минатиот месец, GameStop, исто така, објави дека ќе биде партнер со конкурентното скалабилно решение Immutable X, првично создавајќи фонд до 100 милиони долари во IMX токени за да обезбеди грантови за креаторите на NFT и развивачите на технологија.

Трговецот на игри за прв пат ги објави своите намери да создаде NFT пазар базиран на Ethereum минатиот мај, иако во тоа време не беше избран партнер.

Вестите за најновото партнерство на GameStop го испратија нагоре Loopring, првично скокајќи за 46% од 0,84 долари на 1,23 долари.

Оттогаш, LRC се приспособи и тргуваше за 1,16 долари во моментот на пишување, известувајќи за повеќе од 40% скок во последните 24 часа.