Компанија дава 60 евра на работниците кои не доцнат на работа

61

Аmazon нуди неделен бонус од 60 евра за вработените на некои локации во Обединетото Кралство, доколку дојдат на работа на време.

Аmazon рече дека наградата ќе и помогне на компанијата да ја реализира побарувачката за летово и за Божиќ.

“Во моментов нудиме бонус за доаѓање на голем број локации на работници со полно работно време кои ќе го поддржат нашето летно побарување и ќе ни помогнат да се подготвиме за претстојната празнична сезона“, рече портпаролот на Аmazon.

Аmazon инаку е познат како компанија која постојано се соочува со обвинувања за лоши услови за работа низ целиот свет.