Kомпанија нуди работа којашто ќе биде платена со пијалак

18

Британската компанија The Local Gin ангажира дегустатори на џин. Во огласот за работа кој е објавен на нивната веб страна се наведува дека кандидатите мораат да бидат постари од 18 години, да се личности кои “уживаат во пиење на џин сервиран со тоник“ и да можат да “пружат искрени повратни информации“ на тимот на компанијата.

Кога се работи за потребните “алатки за работа“, на кандидатите им се потребни чаша, мраз и тоник, додека џинот ќе го обезбеди произведувачот на пијалакот.

Ако бидат избрани, кандидатите ќе бидат меѓу првите кои ќе пробаат низа на врвни пијалаци произведени во Велика Британија.

Работни места ќе добијат двајца избрани кандидати, работата започнува во 2021 година, но за почеток нема да биде платен. Наместо пари, дегустаторите ќе бидат платени со – џин.

Алкохолните пијалаци кои ќе го поминат тестот со вкусувањето, ќе бидат вклучени во пакети за клиенти кои ќе ги плаќаат по 40 фунти.

Фото: Pixabay